Vandaag ben ik de bruid - Een meeslepende young-adult roman vol familiedrama en liefde

Bruidsjurk kiezen

In het boek "Vandaag ben ik de bruid" van Janny den Besten verkent de auteur thema's als liefde, vertrouwen, loslaten en vergeving in relaties. Het verhaal volgt Pam, een vrouw op zoek naar ware liefde en betekenis in haar leven. Door haar avonturen en ervaringen biedt dit boek waardevolle inzichten over relaties, zelfontdekking en het belang van vergeving.

De liefde van God en ervaringen met relaties


Een van de thema's in het boek is de vergelijking tussen Pam's negatieve ervaringen met relaties tegenover liefde van God. Pam's zoektocht naar ware liefde en haar ervaringen met relaties weerspiegelen de relatie die we kunnen hebben met God. Terwijl Pam leert om God te vertrouwen en los te laten in haar relaties, worden we uitgenodigd om haar ervaringen in relaties te vergelijken met de onvoorwaardelijke liefde van God. Zoals mooi wordt gezegd in het boek: "De liefde van God is als een anker in mijn leven, een constante bron van troost en kracht." 


Pam neemt ons mee in het belang van bidden en het geloof in God. De boodschap wordt gebracht dat ondanks moeilijkheden en twijfels, het geloof in God en het zoeken naar Zijn hulp en leiding belangrijk zijn in het leven. Voor Pam is haar geloof een bron van troost en kracht, vooral in moeilijke momenten zoals teleurstellingen en twijfels in haar relaties. Het besef dat God haar door en door kent en wil helpen om verder te gaan, geeft haar een gevoel van rust en hoop. Het geloof en het zoeken naar Gods wil vormt leidraad vormen voor haar beslissingen en keuzes, en helpt om op Hem te vertrouwen.Het loslaten en onderhouden van verschillende relaties


Het boek vertelt ook over zowel het belang van loslaten niet gezonde, als het onderhouden van wel gezonde relaties. Pam leert door haar avonturen heen hoe ze oude bagage kan loslaten en ruimte kan maken voor nieuwe relaties. In dit verhaal vertelt Pam: "Soms moeten we loslaten wat ons tegenhoudt om te groeien, om ruimte te maken voor nieuwe kansen en relaties." Pam besluit een relatie te los te laten nadat ze heeft ingezien dat hij niet de juiste persoon voor haar is. Ze neemt de moedige beslissing om voor zichzelf te kiezen en haar eigen geluk na te streven, ondanks de moeilijkheden die ze daarbij tegenkomt. Wanneer ze last heeft innerlijke strijd en twijfel, gaat ze bidden om wijsheid en steun van boven. Door te bidden zoekt ze naar kracht en begeleiding om met deze innerlijke conflicten om te gaan. Pam zegt "Ik ken mijn weg niet, maar ik ken wel mijn Helper."


Er wordt ook omschreven hoe Pam worstelt met het onderhouden van relaties, met name vanwege de zorgtaken die ze daardoor heeft voor iemand met een meervoudige beperking. Zij krijgt daardoor het gevoel dat een relatie niet mogelijk is vanwege de intensieve zorg die nodig is. Ze weet dat de zorg voor deze persoon prioriteit heeft en dat dit veel tijd en energie vergt, waardoor er geen ruimte is voor een romantische relatie. Iets wat voor veel mensen een herkenbaar gevoel is. Ze probeert te begrijpen en te accepteren dat sommige dingen nodig zijn voor de zorg voor geliefden met speciale behoeften. Het boek omschrijft de moeilijkheden en opofferingen die nodig zijn om zowel goede zorg als de liefde in andere relaties in evenwicht te houden, maar ook dat deze liefde vinden in een relatie een zekere mogelijkheid is.Het belang van vergeving in het vinden van ware liefde


Vergeving en loslaten spelen voor Pam een cruciale rol in het vinden van ware liefde, is wat ze in haar zoektocht ontdekt. Door het verleden los te laten en te vergeven, opent Pam haar hart voor nieuwe mogelijkheden. Met behulp van de Bijbelverzen over vergeving, zoals het verhaal van Jezus dat men tot zeventigmaal zeven maal moet vergeven, wordt Pam aangemoedigd om te vergeven, zelfs wanneer het moeilijk is. 


De herhaling van deze verzen en de discussies erover met de ouders van Pam helpen haar om te begrijpen dat vergeving een essentieel onderdeel is van het christelijke geloof en dat het belangrijk is om anderen te vergeven, zelfs als het niet gemakkelijk is. Door te bidden om hulp bij het vergevingsproces en door zich bewust te worden van haar eigen worstelingen met vergeving, begint de hoofdpersoon langzaam maar zeker het concept van vergeving te omarmen en te streven naar innerlijke vrede en verzoening. Het boek benadrukt het helende aspect van vergeving en loslaten, zoals Pam zelf ervaart: "Alleen door te vergeven en los te laten, kunnen we ware liefde vinden en omarmen." Over de auteur


Janny den Besten-van Boudestein is een uiterst getalenteerde auteur met meer dan 25 kinderboeken en romans op haar naam. Haar passie voor verhalen vertellen komt duidelijk tot uiting in haar boeken, die zowel kinderen als volwassenen aanspreken. Met haar achtergrond in het basisonderwijs deelt Janny haar liefde voor verhalen met een breed publiek, wat haar werk des te waardevoller maakt voor lezers van alle leeftijden.Leen het e-book nu


Wil je meer ontdekken over Pam's verhaal over vergeving, loslaten en de liefde in "Vandaag ben ik de bruid"? Leen dan nu het e-book in onze webshop! Dat kan door hieronder te klikken op de knop 'E-book lenen'.

Vandaag ben ik de bruid


Het leven van Pam is nogal saai. Ze is thuiswonend en single nadat de geplande bruiloft met Jack plotseling niet doorging. Liz haalt haar over om leuke dingen te doen. Samen met haar vriendin gaat Pam weer lekker sporten, gezellig uit met vriendinnen én ze geven zich op voor een groepsreis naar de Dolomieten!

Pam merkt dat ze nieuwe energie krijgt van de dingen die ze doet, maar als de een na de ander verkering krijgt, is dat wel even slikken. Het contact met Alex, Frank, Ruben en Sven is allemaal leuk en aardig, maar wie is nu de ware? Pam denkt dat ze genoegen moet nemen met ‘goed’. Toch gaat haar hart er niet echt in mee. Als ze vastloopt en haar leven overgeeft in de handen van God, ontdekt ze dat wat Hij voor haar bedacht heeft verrassend veel beter is!

'Vandaag ben ik de bruid' is het vervolg op 'Bruidsjurk op zolder'. Opnieuw een vlotte young-adultroman die de lezer uitnodigt om God te betrekken bij keuzes in het leven.