Toen de muziek stopte: een verhaal van geloof, zorg en doorzettingsvermogen

Vrouw viool bladmuziek

Het mooie boek 'Toen de muziek stopte' beschrijft het leven van Marjon. Het leven van haar en haar gezin wordt op zijn kop gezet wanneer zij een kind krijgt met een meervoudige beperking en een nieuw niveau van zorg aanbreekt. Dit verhaal belicht niet alleen de uitdagingen waarmee ze wordt geconfronteerd, maar ook de kracht van geloof, doorzettingsvermogen en liefde die haar door zowel mooie als moeilijke tijden heen leidt.

Geloof als steunpilaar wanneer het zwaar is


Een van de inspirerende aspecten van Marjons verhaal is de rol die haar geloof speelt in haar leven. Door de bemoedigende woorden van een van haar familieleden, die haar aanmoedigt om te bidden en te vertrouwen op God, vindt Marjon kracht en hoop, zelfs tijdens grote uitdagingen. Er wordt tegen haar gezegd:

 "Marjon, wat er ook aan de hand is, Gód is er altijd. Hij is rechtvaardig en kan geen enkele zonde door de vingers zien, maar Zijn Zoon heeft voor elke zonde – hoe erg ook – aan het kruis de straf gedragen. God is genadig. Wat voor fout het ook is die je gemaakt hebt, je mag het bij Hem brengen. Bij Hem mag je altijd opnieuw beginnen."

Haar geloof is niet alleen een bron van troost, maar ook van moed, waardoor ze keer op keer weer opstaat, vastberaden om voor haar gezin te zorgen.Marjon's zoektocht naar balans tussen haar passie en haar gezin


Marjon staat voor de complexe taak om de zorg voor haar gehandicapte dochter te balanceren met haar passie voor vioolspelen en haar verantwoordelijkheden als moeder en echtgenote. Ondanks de drukte van het dagelijks leven, zoekt Marjon naar manieren om deze verschillende aspecten van haar leven met elkaar te verenigen. Dit gaat echter niet zonder vallen of opstaan. Regelmatig staat Marjon voor de keuze tussen haar passie voor muziek en het zorgen voor haar gezin. Een voorbeeld uit het boek:


"'Eva is mama’s lieve meid. Mama is stapelgek op jou. Jij bent mijn grote lieverd!’ Het was een feest om te zien hoe ze opnieuw met haar hele lichaam lachte. Met moeite maakte ik me van haar los. Vooruit, ik kon wel uren met haar bezig zijn, maar de viool wachtte ook. Mijn telefoon trilde in mijn zak. Ik liet het maillotje vallen, pakte vlug mijn telefoon en keek op het scherm. Over de auditie? Onmiddellijk drukte ik op de groene knop."


Continu wordt Marjon geconfronteerd met wat ze op welk moment de prioriteit geeft. Tot ze het op een gegeven moment neerlegt bij God met de vraag: "Here, helpt U me alstublieft om te leven zo als U het wilt. Wilt U mij de weg tonen?"Praktische stappen naar zelfzorg en gezinswelzijn


Het vinden van de juiste balans tussen de zorg voor haar gehandicapte dochter en het welzijn van haar gezin is voor Marjon dus een voortdurende uitdaging. Maar door open te zijn over haar twijfels en angsten, ondersteuning van haar omgeving te krijgen en door te bidden voor kracht en leiding, neemt ze praktische stappen om voor zichzelf en haar gezin te zorgen. Ze leert dat zelfzorg onderdeel is om anderen te kunnen helpen en zoekt daarom naar manieren om haar eigen welzijn te bevorderen te midden van de zorgtaken.


In 'Toen de muziek stopte' zie je bijvoorbeeld hoe Marjon op haar manier besluit eerst voor zichzelf te zorgen wanneer ze haar eigen kalmte terug wint en rustig tegen de baby begint te praten terwijl ze zich in een stressvolle situatie bevindt. Ze neemt even de tijd om zichzelf te kalmeren en haar emoties onder controle te krijgen voordat ze verder gaat met andere taken. Ze laat hierdoor zien dat ze zich bewust is dat haar eigen behoeften en welzijn op dat moment even belangrijker zijn, en dat ze even de tijd voor zichzelf nodig heeft om daarna weer de focus op haar kind te kunnen hebben.


Een inspiratie voor gezinnen in soortgelijke situaties


Het verhaal van Marjon en haar gezin biedt inspiratie voor andere gezinnen die te maken hebben met vergelijkbare uitdagingen. Door haar ervaringen te delen en haar aanpak te beschrijven, fungeert Marjon als een gids voor anderen die worstelen met de balans tussen zorg, passies en gezinsleven. Haar openheid en eerlijkheid moedigen anderen aan om hulp te zoeken en steun te vinden in hun geloof en dierbaren. Zoals Marjon mooi vertelt: "Ooit dacht ik dat de muziek gestopt was doordat Eva’s komst handenvol problemen en zorgen met zich meebracht. Nu werden mijn ogen geopend. De muziek was nooit opgehouden."Over de auteur


Janny den Besten-van Boudestein is een uiterst getalenteerde auteur met meer dan 25 kinderboeken en romans op haar naam. Haar passie voor verhalen vertellen komt duidelijk tot uiting in haar boeken, die zowel kinderen als volwassenen aanspreken. Met haar achtergrond in het basisonderwijs deelt Janny haar liefde voor verhalen met een breed publiek, wat haar werk des te waardevoller maakt voor lezers van alle leeftijden.Leen nu Het e-book 'Toen de muziek stopte'


In 'Toen de muziek stopte' wordt op indringende wijze het verhaal verteld van Marjon en haar gezin, waarbij geloof, liefde en doorzettingsvermogen centraal staan. Ben je geïntrigeerd over dit inspirerende verhaal en benieuwd naar de kracht van geloof en liefde? Leen dan nu het e-book 'Toen de muziek stopte' in onze webshop via de knop 'E-book lenen' hieronder.

Toen de muziek stopte


Het leven van Marjon is als een prachtig muziekstuk: ze is intens gelukkig met haar man Michiel, haar peuterzoontje Bart én een nieuwe zwangerschap. Daarnaast is er haar passie voor vioolspelen. Een carrière als eerste violist bij een gerenommeerd orkest ligt in het verschiet.


Maar van de ene op de andere dag stopt de muziek. Door de vroeggeboorte van Eva en complicaties bij de bevalling staat Marjons perfecte leventje volledig op zijn kop. Dag en nacht worden beheerst door het zorgen voor de kleine en kwetsbare Eva. Marjon kan moeilijk accepteren dat haar dochter zich zo anders ontwikkelt dan de meeste kinderen.


Ook vindt ze het lastig dat mensen uit haar omgeving niet begrijpen wat het met zich meebrengt om moeder te zijn van een kind met een zeer ernstige meervoudige beperking. Terwijl Marjon zich stort op de zorg voor haar lieve meisje, voert ze nog een andere, diepere strijd...