Ontdek de schatten van de Bijbel in 40 dagen met Jan Heijnen

Vrouw viool bladmuziek

Het boek 'De Bijbel in 40 dagen' biedt een reis door de Bijbel, waarbij belangrijke teksten worden belicht om een beter begrip van de Bijbel en het geloof te krijgen. Ontdek waarom deze reis waardevol is voor gelovigen die hun kennis en liefde voor de Bijbel willen verdiepen.

Een kompas door de Bijbel in 40 Dagen

Ontdek geloof en liefde uit Gods Woord


De Bijbelteksten uit 'De Bijbel in 40 dagen' zijn als een kompas voor gelovigen om hun reis door de Bijbel te verrijken door hen te helpen de grote lijn van de Bijbel te begrijpen en de essentie van het geloof te omarmen. Door in vogelvlucht door de Bijbel te gaan en dieper in te gaan op belangrijke Bijbelteksten, worden gelovigen een kompas voor de Bijbel gegeven. Deze teksten bieden inzicht in de relatie tussen God en de mens, de impact van zonde en verlossing, en de belofte van hoop en herstel.


Zoals in Openbaring 22:17 staat: "Laat wie dorst heeft komen; laat wie dat wil vrij drinken van het water dat leven geeft." Het Woord van God nodigt gelovigen uit om te putten uit de bron van leven die God biedt. Het wil hun dorst naar waarheid, liefde en genade lessen. Door deze Bijbelteksten samen met de auteur te bestuderen, kunnen gelovigen hun relatie met God verdiepen, hun begrip van Zijn karakter en hun geloof in Zijn beloften versterken.


Deze reis door de Bijbel biedt gelovigen de mogelijkheid om de rode draad van Gods liefde en genade te ontdekken die door het hele Woord heen loopt. Door deze Bijbelteksten te gebruiken als gids, kunnen gelovigen hun geloof voeden, hun liefde voor God en hun medemens verdiepen en geïnspireerd worden om het goede nieuws van het evangelie te delen met anderen.Symbolen en verhalen

Het hart van het christendom onthuld


In 'De Bijbel in 40 dagen' worden verschillende symbolen en verhalen uit de Bijbel belicht, zoals in het verhaal van Simson uit Rechters en het verhaal van Kaïn uit Genesis. Deze verhalen worden gebruikt als puzzelstukken die vooruitwijzen naar de komst van Jezus en helpen bij het begrijpen van de principes van het christendom. Simson wordt ondanks zijn fouten en zwakheden gebruikt door God voor Zijn doeleinden, wat laat zien dat God zelfs imperfecte mensen kan gebruiken voor Zijn plan. Het verhaal van Kaïn waarschuwt voor de gevolgen van zonde en toont de noodzaak van berouw en verzoening met behulp van God.

Door dit soort verhalen te bestuderen en te begrijpen kunnen we de rode draad van Gods genade, vergeving en verlossing door de hele Bijbel heen zien. Ze herinneren ons eraan dat God trouw is, in zowel goede als moeilijke tijden. Dit soort verhalen helpen ons om de diepere betekenis van het christelijk geloof te begrijpen en tonen ons dat Gods plan van verlossing al vanaf het begin van de schepping in werking was.

Zoals Jan Heijnen deelt: "Als alles verloren lijkt, denk dan aan Jozua. Denk aan Rachab. Vertrouw op Gods genade. En wees geduldig. Hij zal je nooit in de steek laten." Hij benadrukt het belang van vertrouwen op God en herinnert ons eraan dat Gods genade en trouw altijd aanwezig zijn, ongeacht onze omstandigheden. "God zelf zal alles weer goed maken."Een dagboek van geloof - Ontdek de essentie van 'De Bijbel in 40 dagen'


'De Bijbel in 40 dagen' biedt antwoorden aan mensen die op zoek zijn naar de essentie van het geloof door een simpele reis door de Bijbel te bieden. Door veertig passages uit Gods Woord uit te lichten, helpt dit leesplan om de grote lijn van de Bijbel te begrijpen en de essentiële verhalen en boodschappen te ontdekken. Het richt zich op het leggen van een stevig fundament door de belangrijkste verhalen en thema's uit te lichten, zoals de schepping, zondeval, en de komst van Jezus.

Door elke dag een aantal hoofdstukken te lezen en de bijbehorende overdenkingen te volgen, kunnen lezers hun begrip van de Bijbel eenvoudig vergroten en hun relatie met God verdiepen. Het biedt een gestructureerde manier om regelmatig in de Bijbel te lezen en te mediteren over de boodschappen die worden gedeeld.

Een citaat uit 'De Bijbel in 40 dagen' dat de essentie van dit leesplan weerspiegelt: 
"De Bijbel is een schatkamer met vele tunnels en ruimtes. In elke spelonk ligt wel iets wat de moeite waard is om urenlang te bekijken. Het nadeel daarvan is dat je geen goed overzicht krijgt. ‘De Bijbel in 40 dagen’ wil je juist helpen om dat overzicht wel te krijgen. Dat zal je helpen om de Bijbel beter te lezen, te begrijpen en te geloven."Over de auteur


Jan Heijnen schrijft en vertelt al ruim 20 jaar over dat God echt bestaat. Het is zijn roeping om jouw geloof een boost te geven en jouw passie voor de Bijbel te versterken.

Op zijn 22e is Jan tot geloof gekomen nadat hij de bewijzen voor het christendom en het atheïsme naast elkaar had gelegd. Sindsdien beseft Jan dat hij niet om God heen kan. God bestaat. En niet alleen dat, Hij is ook een persoonlijke God die ons lief heeft.

Jan Heijnen is auteur van meer dan twintig boeken, waaronder ‘De Bijbel in 1 Dag’ (meer dan 40.000 lezers). Hij is ook oprichter van het platform Bijbellezen met Jan. Dagelijks lezen duizenden christenen met hem de Bijbel.Ga op een 40-daagse reis met Jan Heijnen


'De Bijbel in 40 dagen' neemt je dus mee op een reis door de Bijbel door middel van veertig passages uit Gods Woord. Het legt de nadruk op het belang van het begrijpen van de eerste hoofdstukken van Genesis als fundament voor het begrijpen van Gods verhaal. Jan Heijnen benadrukt het krijgen van een beter begrip van de grote lijnen van de Bijbel en moedigt lezers aan om de Bijbel beter te lezen, te begrijpen en te geloven.


Lees 'De Bijbel in 40 dagen' nu door op de knop 'E-book lenen' hieronder te klikken!

De Bijbel in 40 dagen


We maken een boeiende expeditie door het landschap van de Bijbel aan de hand van veertig sleutelpassages, zoals de schepping, Adam & Eva, Kaïn & Abel, Noach, Abraham en het volk Israël. Uiteraard staan we ook stil bij het onderwijs, de dood en opstanding van Jezus. We eindigen in Openbaring.