Ontdek de kracht van overgave aan de Heilige Geest in 'Mijn Geest werkt'

Duif animatie

'Mijn Geest werkt' gaat over het leven vanuit de Geest, met de liefde van Jezus en uit de genade van God. Het benadrukt het belang van het kennen van God door de Bijbel en het ervaren van Zijn liefde. Het boek moedigt lezers aan om inzichten om te zetten in daden. Het beschrijft hoe een leven in vrijheid in Jezus en geleid door de Geest eruit kan zien, met speciale aandacht voor de doop in de Heilige Geest.

Hoe de Heilige Geest een grotere rol kan spelen in ons dagelijks leven


Het is essentieel om de Geest te ervaren en Zijn leiding te volgen. Dit kan Hij elke dag doen als we Hem betrekken. Zoals beschreven in het boek, "De Geest is de Geest van waarheid, Dus deze zal mij altijd laten weten wat er gaande is." Dit betekent dat de Heilige Geest ons zal leiden en ons inzicht zal geven in wat er om ons heen gebeurt en wat Gods wil voor ons is.

Om de Heilige Geest een grotere rol te laten spelen in ons leven, moeten we ons openstellen voor Zijn werk en Hem de ruimte geven om in ons te werken. Dit kan betekenen dat we ons moeten inspannen om Zijn stem te leren verstaan en Zijn leiding te volgen. Door ons leven volledig in Gods handen te leggen, kunnen we de Geest toestaan om ons te vullen en ons te leiden in ons dagelijks leven.

Het is belangrijk om te erkennen dat de Heilige Geest ons wil helpen en ons wil leiden naar een leven dat in lijn is met Gods wil. Door ons over te geven aan Zijn werk en Zijn leiding te volgen, kunnen we de vrucht van de Geest in ons leven laten groeien en een diepere relatie met God ontwikkelen. Het is een voortdurend proces van groei en transformatie, waarbij de Heilige Geest ons helpt om meer en meer op Jezus te gaan lijken.De Heilige Geest in het proces van bekering 

Hoe kunnen we Hem ontvangen?


De Heilige Geest speelt een cruciale rol in het proces van bekering en overgave aan God. In het boek 'Mijn Geest werkt' wordt beschreven dat de Heilige Geest ons leven kan transformeren en ons dichter bij God kan brengen. Het ontvangen van de Heilige Geest vereist volledige overgave en het uitschakelen van ons verstand. Dit betekent dat we ons moeten openstellen voor de leiding van de Geest en bereid moeten zijn om ons leven aan Hem over te geven.

Een citaat uit het boek luidt: "Petrus antwoordde: ‘Keer u af van uw huidige leven en laat u dopen onder aanroeping van Jezus Christus om vergeving te krijgen van uw zonden. Dan zal de Heilige Geest u worden geschonken." (Handelingen 2:38) Hij benadrukte het belang van bekering en doop als een manier om de Heilige Geest te ontvangen.

Het boek benadrukt ook dat overgave aan de Geest niet alleen een actieve keuze is, maar ook een proces van innerlijke transformatie. Door ons te richten op God en alles wat tussen ons en Hem staat op te ruimen, kunnen we de overgave aan de Geest bijna vanzelf ervaren. Het kan ons leven veranderen en ons in staat stellen om Gods wil te volgen en Zijn kracht te ervaren in ons dagelijks leven.


Symbolen en manifestaties van de Heilige Geest

Herken en begrijp ze


Volgens het boek worden verschillende symbolen en manifestaties geassocieerd met de Heilige Geest, zoals vuur, wind, water, olie en de duif. Deze symbolen en manifestaties kunnen worden herkend en begrepen in ons geloofsleven door ze te zien als tekenen van de aanwezigheid en werking van de Heilige Geest in ons leven. 

Bijvoorbeeld, vuur symboliseert de zuiverende kracht van de Heilige Geest, wind staat voor de onzichtbare beweging en kracht van God, water symboliseert vernieuwing en reiniging, olie staat voor zalving en genezing, en de duif symboliseert vrede en de aanwezigheid van de Heilige Geest.

Het boek benadrukt dat het belangrijk is om deze symbolen en manifestaties niet alleen te herkennen, maar ook te begrijpen wat ze betekenen voor ons geloofsleven. Door ons bewust te zijn van deze symbolen en manifestaties kunnen we de werking van de Heilige Geest beter ervaren en ons leven laten leiden door Zijn kracht en leiding.


Reviews

Wat zo leuk is aan dit boek, is dat het een kijkje geeft in de keuken. Geen boek om mensen te helpen, te behouden of waar te schuwen, maar een verhaal van iemand die iets met ons wilt delen. Het is goed om te lezen dat, zelfs als we denken dat het 'ons' nooit zou gebeuren, we allemaal maar mensen zijn en niet oneindig lang door kunnen stomen op een weg die steeds verder van onze persoon afdwaalt. Het boek zal mijn dagelijkse bezigheden niet direct veranderen, maar erg waardevol dat er mensen zijn die de taboe (proberen te) doorbreken. – Anoniem
Heel herkenbaar. Ben blij dat ik dit gelezen heb. Zo nu en dan ook erg geestig. Vooral de scenes over het reilen en zeilen op kantoor waren boeiend om te lezen. - Anoniem
Een goed en makkelijk te lezen boek. No Nonsense en zeker voor de hoger opgeleiden en of mensen werkzaam binnen de dienstverlenende sector zeer herkenbaar. Een aanrader, vooral voor werkgevers die verzuim door burnout en overspannenheid willen voorkomen. – AnoniemOver de auteur


Martin Nanninga (55) is gelukkig getrouwd met Cobie en trotse vader van drie dochters. Als zakenman heeft hij veel van de wereld gezien. Martin is van de eerste generatie zzp’ers en heeft als consultant allerlei zakelijke opdrachten mogen uitvoeren. Veelzijdigheid is iets wat goed bij hem past. Naast zijn werk is hij actief als muzikant. Hij bespeelt een tuba in een brassband.
 
Zijn allergrootste passie is Jezus. Al enige jaren komen er uit het hele land mensen naar Borger (Drenthe) voor bekering, bevrijding en genezing. Ook treedt Martin steeds vaker op als spreker. Overgave aan de Geest is zijn onderwerp en daarover gaat ook zijn eerste boek.Lees 'Mijn Geest werkt'


Het boek 'Mijn Geest werkt' is bedoeld om de lezer te begeleiden naar een leven in vrijheid in Jezus, geleid door de Geest. De doop in de Heilige Geest is een belangrijk onderdeel van dit proces. Benieuwd naar meer hierover? Het e-book kan worden geleend in onze webshop via de knop 'E-book lenen' hieronder.

Mijn Geest werkt


God heeft altijd een grote rol in mijn leven gespeeld. Althans, dat dacht ik. Later kwam ik tot het inzicht dat ik leefde in de veronderstelling dat God een plaats kreeg in mijn leven. Ik was Jezus zo dankbaar voor Zijn redding aan het kruis. Ik vroeg iedere keer om Gods genade. Op bijzondere wijze heeft God ingegrepen in mijn leven en mij laten inzien dat Hij zoveel meer in dit leven wilde doen. De Heilige Geest werd vaak genoemd, maar ik gaf deze Geest van God zo weinig ruimte. Pas nadat ik dat mocht inzien heb ik mijn leven geheel aan de Geest overgegeven en dit boek beschrijft wat er dan met je gebeurt. De Geest is geen macht waarover wij kunnen beschikken, maar de Geest is een persoon die over jou wil beschikken.


In dit boek geen theologie maar een eenvoudige en heldere uitleg die u direct in uw leven kunt toepassen. U zult merken dat u enorm kunt groeien in de relatie met Jezus als u de Geest alle ruimte gaat geven.