Leef in Christus: Ontdek vernieuwde geestelijke kracht

Boot in het water

'Leef in Christus' neemt ons mee op een reis naar het begrijpen en toepassen van de grenzeloze kracht van Christus in ons dagelijks leven. Het boek benadrukt het belang van het toelaten van Christus in ons hart en het laten leiden van ons leven door Zijn kracht en liefde.

Leven vanuit de grenzeloze kracht van Christus


Om te leven vanuit de kracht van Christus betekent dat we erkennen dat onze eigen kracht en mogelijkheden niet genoeg zijn en dat we volledig afhankelijk zijn van Christus. Dit houdt in dat we ons overgeven aan Zijn gezag, gehoorzaam zijn aan Zijn geboden en vertrouwen op Zijn Geest die in ons woont. Zoals beschreven in het boek, "God doet meer voor ons dan ons te rechtvaardigen door het bloed van Christus en ons vervolgens rein te houden. We hebben het nodig kracht en voeding te ontvangen. Hijzelf is onze kracht."

Om dit dagelijks toe te passen, moeten we ons bewust zijn van onze afhankelijkheid van Christus in alles wat we doen. We kunnen dit doen door regelmatig te bidden, de Bijbel te lezen en te mediteren over Zijn woorden en door ons leven in overeenstemming te brengen met Zijn wil. Door ons te richten op Christus en Hem centraal te stellen in ons denken en handelen, kunnen we Zijn kracht en leiding ervaren in ons dagelijks leven. Dit betekent ook dat we bereid moeten zijn om onze eigen wil en verlangens opzij te zetten en ons volledig toe te wijden aan het volgen van Christus.

Door te leven vanuit de kracht van Christus, kunnen we rust vinden in Zijn voorzieningen, vreugde ervaren in Zijn aanwezigheid en vrucht dragen in Zijn naam. Het is een voortdurend proces van groei en transformatie, waarbij we steeds meer gaan lijken op Christus en Zijn liefde en genade weerspiegelen naar de wereld om ons heen.Een diepere relatie met Christus dankzij het Oude Testament


Door het bestuderen van personen, gebeurtenissen en profetieën uit het Oude Testament kunnen we de rode draad van Gods plan van verlossing door de geschiedenis heen zien lopen en de grootheid en trouw van Christus beter begrijpen.

De schrijver legt uit: "Het Oude Testament is allereerst een openbaring van Jezus Christus. Je vindt Zijn naam weliswaar nergens terug voor je bij het Nieuwe Testament bent aangekomen, maar van Genesis tot en met Maleachi getuigen de Schriften van Hem en buiten Hem om kunnen deze niet adequaat worden begrepen en zijn ze zelfs niet logisch." Hij benadrukt het Oude Testament als een bron die ons leidt naar een dieper begrip van Christus.

Door te kijken naar hoe personages zoals Jozef, Mozes, David en profetieën zoals die van Jesaja en Daniël voorafschaduwingen en typen van Christus zijn, kunnen we de verbindingen leggen tussen het Oude en het Nieuwe Testament en de vervulling van Gods beloften in Jezus Christus zien. Deze inzichten helpen ons om Christus beter te leren kennen, Zijn karakter te begrijpen en ons geloof in Hem te verdiepen.

Door de verhalen en lessen uit het Oude Testament toe te passen op ons eigen leven en te zien hoe God door de geschiedenis heen heeft gewerkt, kunnen we een diepere relatie met Christus ontwikkelen en Hem meer en meer centraal stellen in ons denken, handelen en geloven.


Geestelijke voldoening in het drukke leven van nu


Price zegt: "Het is Christus als onze Heer, Die ons leidt en we leven in overgave aan Zijn gezag en in gehoorzaamheid aan Zijn geboden. Maar het is Zijn Geest als ons Leven die ons bekwaam maakt." Het laten leiden door Christus en het vertrouwen op Zijn Geest voor geestelijke voldoening te midden van de uitdagingen van het moderne leven is de sleutel volgens hem.

Door te leven in Christus kunnen we geestelijke vernieuwing en voldoening vinden, zelfs in het drukke en veeleisende tempo van het moderne bestaan. Het boek moedigt aan om te rusten in de wetenschap dat God in staat is om ons te leiden en te veranderen, en dat ware vervulling alleen te vinden is door ons leven volledig toe te wijden aan Hem.Reviews


Een zeer boeiend boek die vanuit het oude testament je allemaal aspecten laat zien van leven in Christus. Sterk aan het boek vind ik de teksten elke keer weer vanuit de bijbel en de herkenbare voorbeelden waardoor je het beter kan onthouden. - Anoniem
Ik vond het een erg fijn boek; de tekst is helder, met goede onderbouwing en het heeft een hele duidelijke boodschap. Zowel voor de pas bekeerde als doorgewinterde christen een echte aanrader! - Anoniem
De schrijver neemt je mee naar het oude testament, naar de ark in het Heilige der Heiligen. Goed leesbaar, verdiepend, praktisch en opbouwend! - Anoniem

Over de auteur


Charles W. Price is geboren in Engeland. Als tiener bezocht hij Capernwray Hall, een Bijbelschool van Torchbearers. Hij werd er uiteindelijk directeur. Torchbearers wil door goed bijbels onderwijs en praktische training (jonge)mensen toerusten om Christus in Zijn wereldwijde gemeente te dienen. Price heeft verschillende boeken geschreven waarin hij zijn lezers aanmoedigt om hun leven beschikbaar te stellen voor het werk en de kracht van Christus.

In 2001 verhuisde hij naar Toronto in Canada en werd daar de voorganger van The Peoples Church. Hij heeft in meer dan honderd landen gesproken en zijn eigen tv-programma, ‘Living Truth’ wordt in zeventig landen in verschillende talen uitgezonden.


Ben je geïnteresseerd in het boek 'Leef in Christus' van Charles W. Price? Dat kan door te klikken op de knop 'E-book lenen' hieronder!

Leef in Christus


In het Oude Testament was de Ark van het verbond dé plaats waar God en de mens elkaar ontmoetten, waar Zijn doel duidelijk en Zijn kracht zichtbaar werd. Vandaag de dag kunnen we verlangen naar die intimiteit. We proberen het perfecte christelijke leven te leven, maar we schieten voortdurend tekort. Het geestelijke leven wordt een worsteling om de berg op te komen: vermoeiend, frustrerend en het geeft ons geen voldoening.


In ‘Leef in Christus’ legt de bekende bijbelleraar en voorganger Charles W. Price uit dat het christelijke leven geen techniek of een levensstijl is, maar dat het uitsluitend gaat om een relatie met Jezus Christus. Price gebruikt verschillende voorbeelden uit het Oude Testament om ons te laten zien dat het Gods aanwezigheid, Zijn wetten en Zijn dagelijkse voorzienigheid zijn die ons voldoening geven in het hectische tempo van het moderne leven.


Dit boek is een inspirerende uitdaging voor iedereen die geestelijk ontmoedigd is. Ga in vertrouwen op weg en leef vanuit de grenzeloze kracht van de opgestane Heer.