Christelijke e-books voor kinderen: vergelijk en vind mooie verhalen!

Kind ebook

E-books voor kinderen


E-books bieden verschillende voordelen voor kinderen in dit digitale tijdperk. Ze zijn vaak interactief, wat betekent dat kinderen kunnen spelen met de tekst, afbeeldingen en geluiden. Daarnaast bieden e-books vaak extra functies zoals voorleesopties en meer die de leeservaring kunnen verrijken. Bovendien kunnen e-books gemakkelijk worden gedownload en meegenomen op verschillende apparaten, waardoor kinderen waar ze ook zijn toegang hebben tot een breed scala aan boeken. Dit bevordert het gemak en de flexibiliteit van lezen, vooral voor gezinnen die onderweg zijn. E-books bieden ook aanpasbare lettertypes en leesinstellingen, waardoor ze geschikt zijn voor kinderen met verschillende leesbehoeften en -niveaus.


In deze blog zullen we enkele geliefde christelijke kinderboeken verkennen en vergelijken, met een focus op hun verhaal, leeftijdscategorie en geloofsbasis. In deze post zullen we ons richten op drie leuke e-books die de geloofs- en leesreis van kinderen kunnen verrijken: 'Suus en Sem gaan vissen', 'Wat doe je nou, Brit' en 'Wortels in de klas'. Of je nu op zoek bent naar een boek voor persoonlijk leesplezier of om voor te lezen aan je kinderen, deze drie boeken beloven niet alleen vermaak, maar ook waardevolle lessen die een blijvende indruk zullen achterlaten.

Suus en Sem gaan vissen

Geschreven door Linda Bikker


Dit boek, 'Suus en Sem gaan vissen' geschreven door Linda Bikker, volgt de avonturen van Suus en Sem die gaan vissen bij de sloot. Het verhaal draait om vriendschap, avontuur en creativiteit, waarbij de kinderen samen met hun moeder een spel bedenken om Ben, de jongste van het stel, ook te laten genieten van het vissen. Het thema van het boek is dus samenhorigheid en plezier beleven in de natuur.

'Suus en Sem gaan vissen' is geschikt voor jonge kinderen vanaf ongeveer 6 jaar, met als leesniveau AVI 3. Vanwege de eenvoudige taal en de herkenbare avonturen die de kinderen beleven, is dit perfect als voorleesboek of voor beginnende lezers. Het boek stimuleert ook de verbeeldingskracht van kinderen en moedigt hen aan om creatief te zijn in het bedenken van activiteiten.

Wat dit boek eruit laat springen, is dat het niet alleen een verhaal vertelt over vissen, maar ook de nadruk legt op het belang van samen spelen en samenwerken. Het boek laat zien hoe kinderen met een beetje creativiteit en verbeelding een leuke activiteit kunnen creëren, zelfs als de omstandigheden niet ideaal zijn. Het verhaal benadrukt het plezier van buiten zijn en genieten van de natuur, wat een prachtige boodschap is voor jonge lezers.Wat doe je nou, Brit?

Geschreven door Lianne Biemond en Marijke uffhauss


Dit boek gaat over de avonturen van twee kinderen, Suus en Steef, en hun huisdier Brit. Het verhaal bevat verschillende gebeurtenissen waarbij de kinderen samen spelen, problemen oplossen en interactie hebben met hun omgeving en hun huisdier. Thema's die naar voren lijken te komen zijn vriendschap, samenwerking en het omgaan met kleine uitdagingen in het dagelijks leven. 

Het boek is geschikt voor jonge kinderen vanaf ongeveer 6 jaar met als leesniveau AVI 4. Deze is dus wat ingewikkelder en langer dan het eerder genoemde boek. Gezien de eenvoudige taal en de alledaagse situaties die worden beschreven, is het een goed boek voor lezers die al wat zelfstandiger kunnen lezen. 

Dit boek is een kinderboek dat elementen van geloof en Bijbelse verhalen erin verwerkt heeft, zoals het verhaal van de bruiloft waar Jezus water in wijn veranderde. Het laat zien hoe de personages, Steef en Suus, luisteren naar verhalen uit de Bijbel en hoe ze betrokken zijn bij het geloof door middel van gesprekken met hun moeder. Het boek introduceert op een speelse en toegankelijke manier de waarden en lessen van het geloof aan jonge lezers, met een mix van alledaagse avonturen en Bijbelse verhalen. Wat ook leuk is aan dit boek is dat het de interactie tussen kinderen en dieren benadrukt, wat kan helpen bij de ontwikkeling van empathie en verantwoordelijkheidsgevoel bij jonge lezers.Storm

Geschreven door Maarten Brand


Dit boek gaat over een verhaal waarin personages genaamd Jozef, Frank, Rinke en anderen een mysterie proberen op te lossen rondom briefjes en geheimen. Het verhaal speelt zich af in een klasomgeving waar de personages bezig zijn met raadsels en spioneren. Er is sprake van spanning en mysterie rondom de identiteit van de onderkoning Jozef en de interacties tussen de personages.

Het thema van het boek is eerlijkheid, vertrouwen en samenwerking. Dit komt naar voren terwijl ze proberen de identiteit van de mysterieuze schrijver te achterhalen. Het verhaal is geschikt te zijn voor een jongere doelgroep vanaf 7 jaar, met als leesniveau AVI 5. Het heeft eenvoudige taal en de setting in een klasomgeving. Het boek speelt ook met elementen van spanning en mysterie, wat kinderen kan uitdagen om mee te denken en te speculeren over wat er zal gebeuren in het verhaal. Dit is leuk voor kinderen die van avontuurlijke verhalen houden.


Het geloof in elkaar en in de waarheid speelt een centrale rol in hun zoektocht naar antwoorden. De kinderen tonen vastberadenheid en moed in het aangaan van de uitdagingen die ze tegenkomen. Dit boek vertelt een verhaal dat geïnspireerd is door het Bijbelverhaal van Jozef en zijn broers. De personages proberen te achterhalen wie verantwoordelijk is voor mysterieuze briefjes, wat doet denken aan de broers van Jozef die met hun daden geconfronteerd worden. De nadruk op eerlijkheid en het omgaan met moeilijke situaties kan worden geassocieerd met christelijke normen en waarden zoals vergeving, naastenliefde en zelfreflectie.Voor ieder wat wils


Deze drie boeken bieden elk unieke avonturen en lessen voor kinderen, geschreven met verschillende niveaus van complexiteit en thematische diepgang. 'Suus en Sem gaan vissen' is perfect voor jonge lezers, met een focus op vriendschap en plezier in de natuur. 'Wat doe je nou, Brit' introduceert alledaagse avonturen en verweeft speels het geloof door Bijbelse verhalen en interacties met huisdieren. 'Storm' brengt spanning en mysterie in een klasomgeving, waar eerlijkheid en samenwerking worden benadrukt. 


Of het nu gaat om eenvoudige avonturen, geloofsontdekking of avontuurlijk speurwerk, er is voor ieder kind een boek om van te genieten!Duik in de wereld van christelijke kinder e-books


Wil je zelf deze verhalen ontdekken en delen met jonge lezers die je hebt of kent? Dan kun je deze boeken vinden op onze website, waar we een verzameling van diverse inspirerende christelijke kinderboeken aanbieden. Kijk door ons assortiment en vind het perfecte boek voor jou en jouw kinderen.