De voordelen van e-books uitlenen

Ontgrendel een nieuwe doelgroep

E-books lenen

Geloof-Digitaal biedt een e-reader aan met een geïntegreerde webshop waarop het mogelijk is om met enkele klikken christelijke e-books te lenen voor een laag tarief van € 3. Een klant krijgt daarvoor 3 weken toegang tot het e-book. Deze tijdelijke toegang wordt gedaan met Adobe Digital Rights Management.

Het geeft mensen de kans om gewoon eens een boek te proberen. Hiermee wordt een nieuwe doelgroep ontgrendeld waarvoor het kopen van een e-book voor gemiddeld € 10 gevoelsmatig te duur is. Laat staan het fysieke boek.

Als er een e-book wordt gehuurd, wordt echter alsnog het betreffende fysieke boek en andere gerelateerde boeken gepromoot. Met een directe link naar de webshop van de uitgeverij. Oftewel, meer zichtbaarheid, kruisbestuiving en naar verwachting een hogere verkoop.

Cees Scholten

Eigenaar Scholten Uitgeverij B.V.

Vertrouwd gevoel

“Wij zijn heel blij met de ontzettend fijne samenwerking die we hebben met Geloof-Digitaal. De communicatie is snel, de afspraken zijn altijd helder en het contact verloopt prettig. We dragen onze e-books graag over omdat we weten dat ze in goede handen zijn. Het geeft een vertrouwd gevoel. We bevelen Geloof-Digitaal van harte aan bij andere uitgeverijen die een samenwerking overwegen.”

Zo eenvoudig is het om te starten

Overeenkomst tekenen

Afspraken rondom looptijd, promotie, evaluatie, verdeelsleutel en uitbetaling.

EPUB-bestanden sturen

Graag ontvangen we de EPUB-bestanden voor e-books.

Drukbestanden omslag delen

Graag ontvangen we de drukbestanden van de omslag voor covers.

Dit nemen we uit handen

  • E-books toevoegen aan de webshop en geautomatiseerd uitleenproces
  • Een krachtige versleuteling van e-books om de toegangsperiode te beperken
  • Zorgdragen voor passende afbeeldingen, een prikkelende omschrijving en aansprekende auteur(s) informatie bij alle e-books
  • Het promoten van het fysieke boek en gerelateerde boeken met een hyperlink naar de website van de betreffende auteur of uitgeverij
  • Het vragen van reviews aan lezers (en deze online plaatsen)
  • Te woord staan van klanten voor, tijdens en na het lezen van een e-book

Pilot-periode

Er is standaard een pilotperiode van toepassing in de samenwerkingsovereenkomst.  Dit stelt je in staat om het uitlenen van e-books gewoon eens te proberen. Bevalt het niet? Dan stopt het. Gaat het wel naar wens? Dan kunnen we gaan opschalen.

Kennismaking

Tijdens deze afspraak vertelt Lucel Mulder je graag meer over hoe je de christelijke afzetmarkt voor jouw e-books kunt vergroten door de digitale mogelijkheden van deze tijd te benutten. Het gehele proces komt aan bod. Uiteraard wordt ook het business model toegelicht en de verdeelsleutel besproken.
Gesprek plannen
Volledig vrijblijvend