De voordelen van e-books uitlenen

Ontgrendel een nieuwe doelgroep lezers

3

Uitgeverijen doen mee

94

E-books staan er in de webshop

50+

E-books zijn uitgeleend

E-books uitlenen

Geloof-Digitaal verhuurt e-books voor een laag tarief van € 3 – de prijs van een kop koffie. Een klant krijgt daarvoor 3 weken toegang tot het e-book. Deze tijdelijke toegang wordt afgedwongen met Adobe Digital Rights Management.

Het geeft mensen de kans om gewoon eens een boek te proberen. Hiermee wordt een nieuwe doelgroep ontgrendeld waarvoor het kopen van een e-book voor gemiddeld € 10 gevoelsmatig te duur is. Laat staan het fysieke boek.

Als er een e-book wordt gehuurd, wordt echter alsnog het betreffende fysieke boek en andere gerelateerde boeken gepromoot. Met een directe link naar de webshop van de uitgeverij. Oftewel, meer zichtbaarheid, kruisbestuiving en naar verwachting een hogere verkoop.

Apple Books

Niet iedereen heeft een e-reader. Wel zijn er in elk geval 10 miljoen tablets in Nederland, waarvan driekwart een iPad is. Daarnaast heeft 35% van de mensen een iPhone – waarvan 60% in de leeftijdsgroep 18-24 jaar. Dat is een sterk groeiende groep potentiële digitale lezers!

Standaard is de app Apple Books geïnstalleerd op de de iPad en iPhone. Een zeer gebruiksvriendelijke app met een leesmodus voor elk tijdstip van de dag - en dezelfde handige functies die je kent van een e-reader. Met een paar klikken koop je een e-book en kun je direct beginnen met lezen.

Het huidige aanbod van christelijke e-books op Apple Books is beperkt. Geloof-Digitaal speelt hierop in door de aangeboden e-books ook aan te bieden op Apple Books. Gewoon voor dezelfde prijs als het e-book in de webshop van de uitgeverij.

Cees Scholten

Eigenaar Scholten Uitgeverij B.V.

Vertrouwd gevoel

“Wij zijn heel blij met de ontzettend fijne samenwerking die we hebben met Geloof-Digitaal. De communicatie is snel, de afspraken zijn altijd helder en het contact verloopt prettig. We dragen onze e-books graag over omdat we weten dat ze in goede handen zijn. Het geeft een vertrouwd gevoel. We bevelen Geloof-Digitaal van harte aan bij andere uitgeverijen die een samenwerking overwegen.”

Zo eenvoudig is het om te starten

Overeenkomst tekenen

In de overeenkomst staan afspraken rondom looptijd, promotie, evaluatie, verdeelsleutel en uitbetaling.

EPUB-bestanden sturen

De EPUB-bestanden zijn nodig om de e-books beschikbaar te maken voor uitlenen en verkoop op Apple iBooks.

Omslag delen

Met behulp van de de drukbestanden van de omslag worden er nieuwe covers gemaakt voor de webshop.

Dit nemen we uit handen

  • E-books toevoegen aan de webshop en geautomatiseerd uitleenproces
  • Een krachtige versleuteling van e-books om de toegangsperiode te beperken
  • Het uploaden van e-books in Apple iBooks en de afdracht van belasting aan de belastingdienst (IRS) in de Verenigde Staten
  • Zorgdragen voor passende covers, een prikkelende omschrijving en aansprekende auteur(s) informatie bij alle e-books
  • Het promoten van het fysieke boek en gerelateerde boeken met een hyperlink naar de website van de betreffende uitgeverij
  • Het vragen van reviews aan lezers en deze plaatsen in de webshop
  • Te woord staan van klanten voor, tijdens en na het lezen van e-books

Pilot-periode

Er is standaard een pilotperiode van toepassing in de samenwerkingsovereenkomst.  Dit stelt een uitgeverij in staat om het uitlenen van e-books gewoon eens te proberen met een beperkt aantal e-books. Bevalt het niet? Dan stopt het. Gaat het wel naar wens? Dan kunnen we direct opschalen.

Online cursussen

Geloof-Digitaal selecteert goed leesbare, theologische boeken voor het maken van online cursussen. Deze cursussen worden aangeboden op het e-learning platform en biedt mensen de kans om zich te verdiepen in verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld de cursus ‘De Joodse Jezus’ of ‘Israël: Gods weg naar wereldvrede’.

Tijdens de cursus kan men praten met mede-cursisten in een speciale cursusgroep in de community van het platform. De auteur neem actief deel om vragen te beantwoorden - dat is een absolute meerwaarde voor de cursist. Na afronding krijg een deelnemer een certificaat.

Het platform is voor gebruikers heel laagdrempelig. Een deelnemer bepaalt zelf wanneer en hoe snel hij de cursus volgt. Op de computer of in de mobiele app. Je ziet altijd waar je bent gebleven. Geloof-Digitaal biedt een razendsnelle ondersteuning bij het geheel.

Cursisten betalen € 4 per maand om deel te nemen aan de cursus. De drempel om in te stappen is daarmee zeer laag. Voor uitgeverijen is het een compleet nieuwe doelgroep waarbij ze delen in de inkomsten. Een mooie bonus!

Kennismaking

Tijdens deze afspraak vertelt Lucel Mulder je graag meer over hoe je de afzetmarkt voor christelijk boeken van jouw uitgeverij kan vergroten door de digitale mogelijkheden van deze tijd te benutten. Het gehele proces van komt aan bod. Uiteraard wordt ook het business model toegelicht en de verdeelsleutel besproken.
Gesprek plannen
Volledig vrijblijvend