Een liefdevolle blik op dementie:
04 april 2023 

Een liefdevolle blik op dementie: "Blijf niet te lang weg" - ervaringen en inzichten van drie vrouwen

"Blijf niet te lang weg" is een uniek e-book dat licht werpt op de liefdevolle (mantel)zorg bij dementie. Geschreven door Ira Stam, Riet van Dijk en Nicole Hartgers-Beekelaar, deelt dit boek de persoonlijke verhalen van drie vrouwen die nauw betrokken zijn bij mensen met dementie. Het e-book biedt waardevolle inzichten en ervaringen voor mantelzorgers, zorgprofessionals en iedereen die te maken heeft met dementie. Lees verder om meer te weten te komen over dit bijzondere boek.

Dagboekverhalen, ervaringen en een essay over dementie

"Blijf niet te lang weg" combineert een verscheidenheid aan perspectieven op dementie. Ira Stam deelt haar ervaringen als mantelzorger voor haar moeder, bij wie in 2014 vasculaire dementie werd vastgesteld. Een medewerker van het zorgcentrum waar Ira's moeder verblijft, vertelt ook over haar ervaringen in de zorg. Het boek begint met een essay over leven met en omgaan met dementie, dat als introductie dient voor de dagboekverhalen en persoonlijke ervaringen.

Een positieve en liefdevolle benadering van dementiezorg

In tegenstelling tot de negatieve beeldvorming die vaak gepaard gaat met dementie, benadrukt "Blijf niet te lang weg" de positieve en liefdevolle aspecten van mantelzorg en dementie. De auteurs willen mantelzorgers, familieleden, partners, vrienden, kerkfamilie, zorgprofessionals en vrijwilligers steunen en inspireren tot liefdevolle zorg. Ze benadrukken het belang van begrip voor de persoon met dementie en respect voor diens menselijke waardigheid.

Over de auteurs

Ira Stam is ondernemer, schrijver, spreker en mantelzorger met een achtergrond in projectleiding en bestuurswerk. Riet van Dijk en Nicole Hartgers-Beekelaar brengen hun eigen expertise en ervaringen in, wat resulteert in een veelzijdig en diepgaand e-book.

E-book "Blijf niet te lang weg" lenen

"Blijf niet te lang weg" is een waardevolle bron voor iedereen die te maken heeft met dementie. Het e-book biedt inzichten, persoonlijke verhalen en een positieve benadering van mantelzorg en dementie. Download het vandaag nog en laat je inspireren door de liefdevolle zorg die mogelijk is, zelfs in de meest uitdagende situaties. Leen nu het e-book in onze webshop.

Over de schrijver
Lucel is de oprichter van Geloof-Digitaal. Regelmatig schrijf hij nieuwe artikelen waarmee hij een brug wil slaan tussen het christelijk geloof en digitale technologie.
Reactie plaatsen