De Uitbraak van COVID-19: Een Wegwijzer door de Theorieën en Verklaringen

De Uitbraak van COVID-19: Een Wegwijzer door de Theorieën en Verklaringen

De wereldwijde uitbraak van COVID-19 heeft een ongekende impact gehad op ons dagelijks leven en heeft de gezondheidszorg over de hele wereld op de proef gesteld. Het heeft ook gezorgd voor tegenstrijdige en heftige reacties onder christenen en heeft geleid tot een voedingsbodem voor allerlei samenzwerings- en complottheorieën. Het boek van Willem Ouweneel probeert een weg te vinden dwars door alle theorieën en verklaringen heen en maakt de lezer nuchter wegwijs in deze verwarrende tijd.

COVID-19: Straf van God of Verzoeking van Satan?

Geen andere ziekte heeft tot dusver zo'n uiteenlopend gedrag teweeggebracht als COVID-19. Van uiterst braaf (zoals het sluiten van kerken) tot uiterst roekeloos (zoals het houden van overvolle kerkdiensten). Dit heeft geleid tot heftige en tegenstrijdige reacties onder christenen: is COVID-19 een straf van God of een verzoeking van Satan? Ouweneel gaat in zijn boek dieper in op deze vraag en probeert de lezer te voorzien van inzichten om deze vraag te beantwoorden.

Eindtijdtheorieën onder Christenen

COVID-19 heeft ook geleid tot een opleving van eindtijdtheorieën onder christenen. De ene theorie is nog sensationeler dan de andere en deze theorieën zijn nog nooit zo populair geweest. Het boek van Ouweneel gaat in op deze theorieën en probeert de lezer te voorzien van inzichten om deze theorieën op een nuchtere manier te benaderen.

Over de Auteur

Willem J. Ouweneel is een gepromoveerd bioloog, filosoof en theoloog. Hij is een emeritus hoogleraar in de systematische theologie en heeft meer dan 150 boeken geschreven, waaronder vier romans. Ouweneel is een veelgevraagd spreker en prediker en heeft door de jaren heen in diverse landen gesproken. Hij is getrouwd en heeft vier kinderen, elf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Klantenbeoordelingen

Hoewel het boek van Ouweneel goed onderbouwd is, miste een klant een brede kijk op het onderwerp en had zij graag gezien dat er meer aandacht werd besteed aan de sociale en mentale gevolgen van COVID-19. Een andere klant prees het boek van Ouweneel vanwege zijn leesbaarheid en droge humor en raadde het aan als een makkelijk leesbaar boekje. Een derde klant vond het boek een verzameling van eerder verschenen columns van Ouweneel en prees het boek vanwege de duidelijkheid en goede inhoud.

E-book: De drie C's van 2020-2021

Dit boek probeert je nuchter wegwijs te maken in een uiterst verwarrende tijd. Leen het e-book 'De drie C's van 2020-2012' van Willem Ouweneel in onze webshop. Laat je inspireren en ontdek wat de Bijbel ons leert over leven en sterven.

Over de schrijver
Lucel is de oprichter van Geloof-Digitaal. Regelmatig schrijf hij nieuwe artikelen waarmee hij een brug wil slaan tussen het christelijk geloof en digitale technologie.
Reactie plaatsen