Buigen en Regenbogen: Een kroniek van vier generaties vrouwen en hun geloof

Buigen en Regenbogen: Een kroniek van vier generaties vrouwen en hun geloof

De erfenis van oude brieven "Buigen en Regenbogen" is een meeslepende roman van Leonie Bouwman, gebaseerd op een stapel oude brieven die Mathilde erft. Deze brieven onthullen de geschiedenis van haar familie en nemen de lezer mee op een reis door negen decennia, waarin vier generaties vrouwen centraal staan. Het verhaal behandelt zowel de impact van de Tweede Wereldoorlog als de vernietigende gevolgen van narcisme binnen haar familie.

De kracht van liefde en trouw

De personages in het verhaal zijn getekend door hun ervaringen, zoals Josephina, die na haar kampervaring in een liefdeloos huwelijk belandt. Door de kracht van God en Zijn liefde, trouw en troost, weet Mathilde haar leven ten goede te leiden en de bewogen geschiedenis van haar familie te beschrijven, verweven met haar eigen gevoelens en gedachten.

Een ontroerend getuigenis

Lezer Aartie noemt het boek bijzonder en prijst de geloofservaringen van de sterke vrouwen in het verhaal. Het feit dat de verhalen gebaseerd zijn op de werkelijkheid maakt het des te indrukwekkender. Aartie vindt het bewonderenswaardig dat Leonie zich kwetsbaar durft op te stellen en ziet het boek als een bemoedigend getuigenis.

Over de auteur: Leonie Bouwman

Leonie Bouwman is een creatieve duizendpoot die de wereld om haar heen op verschillende manieren mooier probeert te maken. Ze is vaak te vinden in haar cottagetuin, schrijft (tuin)gedichten, stijlt ruimtes in huis en schildert. Daarnaast doet ze graag vrijwilligerswerk en is ze momenteel bestuurslid van een jongerenkoor en helpt ze bij het verzorgen van liturgische bloemstukken voor haar kerk.

De kracht van geschreven brieven

Diane's boekenhoekje prijst de manier waarop Leonie Bouwman de kracht van geschreven brieven laat zien. Ze vindt het ontroerend hoe de verhalen van de personages tot leven komen door de brieven, die een belangrijk onderdeel van het verhaal vormen. Diane raadt lezers aan om door te lezen en de mooie boodschap achter het verhaal te ontdekken.

Wil je meer weten over de bijzondere vrouwen en hun verhalen in "Buigen en Regenbogen"? Klik dan hier om naar de webshop te gaan en het e-book te lenen voor je e-reader.


Over de schrijver
Lucel is de oprichter van Geloof-Digitaal. Regelmatig schrijf hij nieuwe artikelen waarmee hij een brug wil slaan tussen het christelijk geloof en digitale technologie.
Reactie plaatsen